Do mladostnega videza z diamantnim pilingom

February 6, 2020

Branje za 3 minute

Članek je bil objavljen na vizita.si

Za zdrav in negovan videz lahko posežete po različnih tehnikah. Ena izmed njih je tudi diamantni piling, pri katerem gre za luščenje kože. Postopek ni boleč, kožo pa nahrani z različnimi vitamini in hialuronsko kislino. S posebno napravo izkušen strokovnjak najprej odstrani določene plasti kože, odvisno od tipa kože in težav.

''Če imamo pred seboj starejšo gospo, ki ima zelo občutljivo kožo, potem uporabimo nežno pilo in gremo z njo počasi in previdno po vsej površini,'' razlaga Mirjam Rogl Butina, specialistka dermatovenerologije. Drugi učinek naprave je vnos zdravilnih snovi, ki pomagajo, da je koža napeta, navlažena in nahranjena. ''Serum vsebuje salicilno kislino, med, glicerol. Kožo oziroma čepke v njej dobesedno razmehča, vakuum pa potegne potem to v notranjost, skupaj s tekočino. Tako da je koža na koncu navlažena in umirjena,'' še pojasni.

Poseg naj bi opravili od štiri- do šestkrat, čeprav so rezultati vidni že prej.

Po terapiji je koža rdeča le kakšen dan, potem pa rdečina izgine. ''Ko gre terapevt z napravo po mojem hrbtu in obrazu, je občutek prijeten. In mislim, da če se bom odločil še za nekaj terapij, bo moja koža res takšna, kot mora biti,'' pove Žiga Oven. Poseg je primeren za večino tipov kože – tudi za tiste, ki imajo drobne gubice, pegice, ohlapno, mastno kožo ali celo akne.