Nekirurško pomlajevanje z radiofrekvenco

 Radiofrekvenčno segrevanje globjih plasti kože, ki sproži dvojen odziv:

-     Takojšnje raztezanje in razmik kolagenih in elastičnih vlaken, ki se po ohladitvi skrčijo in so v končnem stanju krajši kot pred posegom. Rezultati so vidni že v prvem dnevu.

-       počasneje potekajoč proces tvorbe novih kolagenih in elastičnih vlaken. Posledično se usnjica kože zadebeli in površina kože napne. Proces je v celoti izražen po nekaj mesecih.Kako deluje nekirurško pomlajevanje z radiofrekvenco?


Radiage uporablja napredno radiofrekvenčno tehnologijo brez brazgotinjenja povrhnjice ali zgornjih plasti dermisa, da natančno odda toploto globokim tkivom. Vročina spodbuja krčenje in zategovanje kože s segrevanjem kolagena. Po tretmaju koža začne proizvajati nov kolagen, ki posledično vpliva na izboljšanje kakovosti, čvrstosti in debelino kože.


V globokih plasteh kože boste čutili toploto vsakič, ko se elektroda dotakne območja, ki ga obsevamo. Ker postopek poteka brez lokalne anestezije, boste lahko opisali intenzivnost toplote, ki jo čutite, s čimer nam boste pomagali doseči najboljši možni rezultat.

Postopek običajno traja med 15 in 60 minut, odvisno od velikosti področja, ki ga želimo učvrstiti. Za optimalne rezultate priporočamo tri zaporedne ponovitve v približno tritedenskem zamiku, zadrževanje učinka pa en do dva posega letno.

Začetni učinek je viden takoj po posegu, stanje pa se dodatno izboljšuje v naslednjih mesecih.

Posegi so zelo varni in primerni za ženske in moške vseh starosti. Tja do 30. leta delujejo predvsem preventivno – upočasnjujejo zlasti nastanek prvih nežnih gubic okoli oči in ustnih kotov. Pri starejših pa upočasnjujejo in popravljajo osnoven proces staranja – tanjšanje in pešanje kože.

Še posebej so primerni za posege na občutljivih, t.i. “difficult to treat” predelih vek in okolice ustnic.

Zakaj se stranke odločijo za nekirurško pomlajevanje z radiofrekvenco?


Glede na rezultate medicinskih raziskav je pomlajevanje z radiofrekvenco varna in učinkovita metoda zategovanja kože. Ker je to neinvazivna (nekirurška) metoda, ima redko kakršnekoli stranske učinke. Za razliko od drugih metod ne potrebuje uporabe anestezije, hlajenja kože ali zaščite pred soncem, zato se lahko takoj vrnete k svojim vsakodnevnim dejavnostim. 

Kako poteka okrevanje?Možni neželeni učinki Radiage so rahlo nelagodje in pordelost kože med zdravljenjem, ki bo v nekaj urah izginila.