Zmanjšanje gub s filerji

Koža tekom življenja s staranjem in zaradi izpostavljenosti škodljivim vplivom okolja, izgublja vlažilno snov, ki je normalno prisotna v vsem telesu. To je hialuronska kislina.

Z uporabo filerjev, ki vsebujejo snov, koži učinkovito in varno povrnemo volumen, elastičnost, izravnamo gube in celo preoblikujemo določene predele (brada, lica ...).

Kako delujejo filerji??

 

Ne glede na predel gre pri uporabi filerjev za nadomeščanje ali povečevanje volumna kože in podkožja ter za nadomeščanje vlage. Vseeno se za različne predele, starosti in namen uporabljajo posebej prilagojena polnila. Izbiro vselej prepustite strokovnjakom.

Večino posegov izvedemo brez lokalne anestezije, vselej ambulantno in pacient je praviloma takoj sposoben za vrnitev v običajno življenje z minimalnimi omejitvami. Na mestu kakega vboda lahko nastane modrica in oteklina, kar je pričakovano in izzveni v nekaj dneh.

 

Zakaj se stranke odločijo za filer?

 

·      za  ublažitev tako imenovanih statičnih gub - najbolj moteče so običajno gube med nosom in ustnim kotom (nazolabialne), navpične gube od ustnega kota proti čeljustni kosti (marionetne), vodoravne gube na čelu, navpične gube med obrvmi (glabelarne) ter gubice ob zunanjih očesnih kotičkih;

·      za povečanje, oblikovanje in korekcijo ustnic;

·      za oblikovanje ali povečanje lic;

·      za korekcijo in oblikovanje brade;

·      za ublažitev prirojenih ali pridobljenih nesimetrij in starostne atrofije kože.

 

Hialuronsko kislino uporabljamo tudi pri mezoterapiji, kjer gre za nadomeščanje vlage, ki jo koža izgublja in ne za spreminjanje volumna.