Fotopomlajevanje z ablativnimi laserji (skin resurfacing)

Zakaj lasersko fotopomlajevanje z ablativnimi laserji?



Vaš dermatolog lahko odvisno od vaših individualnih potreb priporoči ablativne ali neablativne laserje. Z ablativnimi laserji lahko zelo natančno odstranimo posamezne plasti kože do želene globine. Ablativni laserjji vključujejo ogljikov dioksid (CO2) ali Erbium. Lasersko fotopomlajevanje z ablativnimi laserji deluje tako, da svetloba velike energije v zelo kratkem času upari vodo v tkivu na katerega vplivamo.

Tako dosežemo optimalen učinek zdravljenja ter zmanjšamo tveganje za stranske pojave. S pomočjo laserskega pomlajevanja z lasersko obdelavo se znebimo brazgotin, bradavic in globokih gub ter tvorimo novo, zdravo kožo. To s pridom uporabljamo za fotopomlajevanje, kjer ablativni laserji predstavljajo zlati standard. Gre za preizkušeno, varno in učinkovito metodo, s katero obnovimo kožo.

Kako poteka lasersko fotopomlajevanje?


Na dan postopka bomo na območje, ki ga bomo obravnavali, nanesli lokalni anestetik. To se uporablja za zmanjšanje bolečine, da vam bo bolj udobno med samim postopkom. Lasersko fotopomlajevanje je postopek, kjer se intenziven žarek svetlobne energije (laser) usmeri na vašo kožo. Laserski žarek uniči zunanjo plast kože (povrhnjico) in obenem laser segreva podložno kožo, zaradi česar se sproži rast kolagenskih vlaken. Ko se rana zaceli, nastane nova koža, ki je bolj gladka in zategnjena.

Lasersko fotopomlajevanje traja običajno od 30 minut do dve uri, odvisno od uporabljene tehnike in velikosti obdelanega območja.

Zakaj naše stranke izberejo lasersko pomlajevanje?

Lasersko pomlajevanje je namenjeno:

·      za odstranjevanje poškodb kože nastalih zaradi izpostavljanja soncu,

·      za odpravljanje ohlapnosti kože ter kožnih gub,

·      za odstranjevanje brazgotin po aknah,

·      za odstranjevanje pigmentnih sprememb povezanih s staranjem ali hormonskimi vzroki,

·      za izboljšanje strukture in napetosti kože.

Po postopku


Po ablativnem laserskem pomlajevanju bo koža malenkost otekla in srbeča. Na kožo bomo nanesli gosto mazilo, da bomo območje prekrili z nepredušno in neprepustno oblogo. Če želite ublažiti bolečino, vzemite protibolečinsko sredstvo proti bolečinam in nanesite ledene obhladke. Ko nova koža popolnoma pokrije tretirano območje - ponavadi po enem ali dveh tednih, odvisno od globine raztopine in vrste laserja -, lahko s kozmetiko prikrijete kakršnokoli pordelost.