Microneedling

Microneedling za trajne rezultate

Microneedling je idealen minimalno invaziven kozmetični postopek za vas, če želite izboljšati videz brazgotin, povečati kolagen in spodbuditi njegovo rast. Microneedling ustvarja mikroskopske punkcije v koži skozi prodor zelo kratkih iglic v kožo z namenom pomlajevanja in glajenja kože. Najbolj priljubljeno (in stroškovno najučinkovitejšo) napravo za microneedling, znano kot dermaroller (ali iglični dermalni valjček), sestavljajo mikro-fine igle, ki se v premeru gibljejo od 0,5 do 2,5 milimetra.

Kako microneedling poteka?

Najprej določimo dolžino iglic na valjčku, ki jih izberemo glede na naravo spremembe in strukturo vaše kože. Ker je postopek nekoliko boleč, 30 – 45 minut pred posegom na izbrani predel nanesemo anestetično kremo. Med postopkom z igličnim valjčkom enakomerno drsimo po površini kože, s čimer ustvarimo številne zelo drobne vbodne ranice.

Celice to drsenje zaznajo kot nenadne številne poškodbe in pričnejo z obsežnim procesom celjenja, ki ga imenujemo indukcija kolagena. Ker so vbodi tako drobni, da se ranice zaprejo v nekaj minutah, ustvarjeno sveže tkivo ni potrebno za celjenje,ampak ojača in zapolni strukturo kože na tretiranem predelu.

Za doseganje optimalnih rezultatov svetujemo tri posege v 4 do 6 tedenskih razmikih. Neposredno po posegu je predel zmerno pordel in občasno za spoznanje otečen, vendar se v nekaj urah umiri.


Zakaj naše stranke izberejo microneedling?

Microneedling se namenjen za:

  • odstranjevanje površinskih in nekoliko globjih nepravilnosti kože, kot so pigmentacije, starostne pege, brazgotine po aknah in strije;
  • čiščenje odmrle kože in zabrisovanje finih linij ter gub;
  • stimulacija prekrvavitve kože in pomoč pri naravni tvorbi kolagena;
  • zaustavitev procesa staranja kože zaradi tvorjenja kolagena;
  • koža postaja vidno čvrstejša in bolj elastična.

Poleg predela obraza se microneedling uporablja tudi za brazgotine na drugih delih telesa, največkrat ga uporabimo v primeru strij na stegnih in trebuhu.

Rezultati tretmajev prikazujejo, da je microneedling po le po štirih tretmajih povzročil povečanje kolagena in elastina za 400 % v času šestih mesecev po zaključku tretmaja.
 

Po posegu

Iglični dermalni valjček se dobro ujema z drugimi tretmaji za nego kože. To pogosto naše stranke izkoristijo kot priložnost za združevanje z drugimi postopki, ki omogočajo grajenje kolagena in s tem omogočijo ohranjanje mladostnega videza.