zdravljenje aken

Lasersko odstranjevanje dlak

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Lasersko odstranjevanje dlak deluje na podlagi svetlobnega žarka, ki prodre v mešiček in uniči dlako. Deluje le na dlake, ki so v fazi rasti, zato je za doseganje optimalnih rezultatov poseg treba nekajkrat ponoviti.

Pred posegom obrijemo predel, kjer bomo poseg izvajali. Nato nanesemo hladilni gel, ki s hlajenjem varuje zunanje plasti kože pred pregrevanjem in omogoči enakomeren in varen prehod laserskega žarka v kožo. Poseg je rahlo boleč – bolečina je močnejša na predelih nežne kože in gostejših dlak.

Kako poteka odstranjevanje dlak?


Laserska terapija uporablja laserske žarke z visoko svetlobo kot blago obliko sevanja. Med postopkom se laserski žarki segrejejo in poškodujejo vaše lasne mešičke. Vaši lasni mešički se nahajajo tik pod kožo. Odgovorni so za izdelavo novih mešičkov dlak. Če so folikli uničeni, je proizvodnja dlak začasno onemogočena.

S pinceto, britjem in voskom v nasprotju s tem odstranite dlake nad površino. Te metode ne ciljajo na folikle, ki proizvajajo dlake.

Področja, ustrezna za lasersko odstranjevanje dlak:

·  prsni koš,
·  hrbet,·  prsni koš,
·  ramena,
·  vrat,
·  noge,
·  bikini in
·  obraz (razen za območje oči).

lasersko odstranjevanje dlak


Kako dolg je učinek laserskega odstranjevanja dlak?

Ta oblika odstranjevanja dlak najbolje deluje s temnejšimi barvami las na svetlih odtenkih kože. To je zato, ker laserji ciljajo na las melanin (barva). Tudi če nekaterih dlak ne odstranimo, lahko posvetlitev njihove barve zmanjša videz dlak na koži.Nekatere dlačice se lahko pojavijo tudi v nekaj dneh po prvem zdravljenju.

Na splošno je lasersko odstranjevanje dlak relativno hiter postopek. Manjša področja, kot je zgornja ustnica, lahko trajajo le nekaj minut. Večja področja odstranjevanja dlak, kot so hrbet ali prsni koš, lahko trajajo eno uro ali dlje.

Kljub visoki uspešnosti laserskega odstranjevanja dlak se lasni mešički sčasoma zacelijo. To ima za posledico proizvodnjo novih dlak. Da bi zagotovili najboljše rezultate, boste morali opraviti več tretmajev. Za doseganje optimalnih rezultatov je običajno potrebnih 3 – 8 ponovitev, odvisno od dela telesa, izvajamo jih v razmiku 4 – 8 tednov.

Pomembno je, da se vsaj štiri tedne pred posegom izogibate sončenju, šest tednov pred tem pa si dlak ne odstranjujemo s puljenjem, voskom, elektrolizo ali depilacijskimi kremami. Rastoče dlake si pred posegom lahko strižete ali brijete.

Za doseg optimalnih rezultatov je praviloma potrebnih 3-8 ponovitev, odvisno od predela in tipa dlačic.